„Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica

15.05.2024 16:38 | Monitoring

Tak dlouho dělali svými kecy ze slovenského premiéra hrozbu pro demokracii, až jeden idiot uvěřil, že je Frodo Pytlík a má za dobro bojovat. I to zaznělo po atentátu na slovenského premiéra Fica, který byl těžce postřelen na náměstí v Handlové. Část viny si podle mnohých musí připsat neziskovky a média, které tento narativ dlouhodobě šířily.

„Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica
Foto: Screen Youtube
Popisek: Postřelený Robert Fico

Podle politiků, kteří se řadili spíše k Ficovým oponentům, je odsouzeníhodný čin důsledkem „rozdělování společnosti“ a „nevraživosti a agresivity“.

V tomto duchu se vyjádřil například český prezident Petr Pavel, nebo premiér Petr Fiala (ODS).

„Jsem šokovaný a zhrozený,“ uvedl v rychlé reakci na tiskovce lídr opozice Michal Šimečka, nejostřejší kritik vlády. Na dnes odpoledne jeho hnutí svolávalo v Bratislavě demonstraci, která byla zrušena.
 
Přímo na tiskovce ale čelil jinému pohledu.

Bývalý slovenská poslankyně Romana Tabak se při tiskové konferenci, na které stálo s vážnými výrazy vedení opoziční strany Progresivní Slovensko ptala předsedy Michala Šimečky, zda je spokojený.

„Jste spokojený, když jste na demonstracích vykřikovali, že se musí stát něco jako Kuciak?“. Zatímco byla z tiskovky vyváděna, Šimečka ujišťoval, že je šokovaný. „Vy jste šokovaný?, divila se na odchodu.

I další lidé připomínají, že střelba na ministerského předsedu časově navazuje na velmi agresivní rétoriku opozice a rovněž některých politiků a aktivistů ze zahraničí.

„Nemám dost informaci, podle mne je to důsledek nenávistné kampaně, opozice, zejména progresivců, mimovládek a jejich médií vůči vládě. Tak se někdo nechal tou kampaní přesvědčit, že Fico je hlava mafie, co ničí Slovensko, a šel to vyřešit,“ říká pro ParlamentníListy.cz bezpečnostní analytik Milan Žitný.

I další dodávají, že střelba může být výsledkem „fanatismu lepšolidí“. Tito lidé důsledně dělí svět na dobro a zlo a slovenský premiér jednoznačně patřil do druhého z těchto světů. „Udělali z něj svými kecy „hrozbu pro demokracii“ a pak stačí jeden idiot, který se považuje za Frodo Pytlíka a chce být bojovníkem za dobro,“ padlo také na sociálních sítích.

„Vyvolávání vášní působí dlouho jako hra, a pak se to stane,“ komentoval předseda České stomatologické komory Roman Šmucler s přáním šťastného uzdravení.

A Jana Volfová z ČSSD se rovnou vyjádřila, že „tohle je výsledek mediální práce pravdy a lásky“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okrádání v nemocnici. Za 120 Kč tohle? Dvě fotky snídaně spouštějí lavinu

11:53 Okrádání v nemocnici. Za 120 Kč tohle? Dvě fotky snídaně spouštějí lavinu

Dva suché rohlíky, jeden krajíček chleba a malá plastová krabička s margarínem. Takovou nemocniční s…